domingo, 30 de septiembre de 2012

Biennal del metall a Campdevànol


Campdevànol és des del passat cap de setmana membre de ple dret del Cercle Europeu de Ciutats del Metall (Ring of the European Cities of Iron Works, en anglès). L'assemblea de l'organització, reunida a la ciutat ucraïnesa de Donetsk, va acceptar una candidatura defensada per una delegació encapçalada per l'alcalde Joan Manso i la regidora Dolors Costa.

Per l'alcalde campdevanolenc és molt important que el municipi formi part d'una “associació potent que defensa a nivell europeu els valors metal·lúrgics”. En aquest sentit va destacar com un dels elements més interessants l'aposta per la promoció turística de les ciutats del metall. “Ser-hi ens permetrà una important difusió internacional del municipi” assegura Manso. Algunes de les iniciatives que plantegen és instal·lar una escultura al·legòrica del metall a totes les ciutats membres de l'entitat així com intercanvis entre els diversos socis.

Dues setmanes després d'aconseguir entrar al Cercle de Ciutats del Metall, Campdevànol viurà un esdeveniment amb la forja i el ferro com a grans protagonistes. La primera Biennal de Metall –que s'hagués fet independentment d'entrar a l'entitat- omplirà d'activitats el centre del municipi del 6 al 8 d'octubre.

Destaquen el treball de quinze forjadors que faran durant els tres dies una escultura en honor a la farga catalana; un espai amb estands d'empreses especialitzades –bàsicament de la comarca però també d'altres i, fins i tot, d'Itàlia-, visites guiades tant a la Farga Palau com a les factories de Comforsa (per primera vegada a la història es podran veure funcionant) així com una exposició de forja artística, tallers per a la mainada o tastets gastronòmics, entre altres. 

Forjats LIF hi participarà el dissabte 6 d'octubre fent una demostració de com es fa un cap de drac, a les 11 del matí.

INFORMACIÓ BIENNAL





viernes, 21 de septiembre de 2012

Reflexions silencioses



Properament col·locarem l'escultura Reflexions Silencioses a la ctra. camí de Bellmunt, dalt del Turó del Malgovern. És una cadira sinuosa feta de xapa corten de 3m d'alçada x 1m d'amplada, que es veurà des de diferents perspectives des del camí. També estarà senyalitzat per arribar-hi.