martes, 22 de mayo de 2012

Trobada Internacional de Forjadors a Alpens

La Trobada Internacional de Forjadors, de caràcter biennal, s'ha celebrat durant tot aquest  cap de setmana, de divendres a diumenge, en el marc de la Fira del Jovent  d’Alpens. En aquesta trobada tots els forjadors assistents treballen en un projecte comú, una gran obra dirigida i coordinada pel gran mestre Miquel Xirau, i que culminarà amb la col·locació conjunta en un espai del poble. En aquesta ocasió, l’escultura ha estat dedicada a la Dansa Alpensina.


Divendres i dissabte ja es van poder veure 135 forjadors treballant en la peça. La majoria provinents d’arreu del país, però també n’hi ha molts de diferents punts de l’Estat espanyol (Navarra, Madrid, Guadalajara, Osca, Lleó...), deu de França i dos d’Eslovàquia.


El dissabte, la forja va deixar una part de protagonisme a la batalla d’Alpens. El poble ambientat s’ha traslladat als temps dels carlins, el 1873. A 2/4 de 7 de la tarda es va representar la "Batalla d'Alpens, Cabrinetty contra Savalls", animada per les gralles i les percussions de Xarop de Canya.


La representació va acabar amb la històrica mort d'en Cabrinetty i la derrota dels liberals.


Diumenge els ferrers van anar acabant la peça col·lectiva i al migdia es va ballar la dansa alpensina, per acabar amb una foto conjunta al peu de l'obra.


En aquest enllaç hi podeu trobar algunes de les moltes fotos que es van realitzar durant la trobada.

No hay comentarios:

Publicar un comentario